Følg Norges Cykleforbund

Borgli inn til en 29 plass under fellesstart for K Elite

Nyhet   •   sep 29, 2018 23:00 CEST

Dagens fellesstart for K Elite bestod av en 155,6 km lang løype, som bestod av strekningen fra Kaufstein til Innsbruck som inneholdt flere tøffe stigninger, og 3 runder i den tøffe runden inne i Innsbruck. Norge stilte med Katrine Aalerud, Stine Borgli, Ingrid Lorvik, Susanne Andersen og Vita Heine. I starten av rittet var både Lorvik og Heine aktivt fremme og forsøkte å lage brudd. De var i brudd flere ganger, men ble hentet etter hvert. Kun noen kilometer før den store stigningen inn til Innsbruck kom havnet Aalerud og Lorvik i en velt. Begge kom seg opp til en av gruppene bak hovedfeltet, men grunnen velt valgte Aalerud å stå av rittet når de kom til den første langesonen. Hun ble kjørt på sykehus for en sjekk, men det avklart at det ikke var noen alvorlige skader.

Heine og Andersen ble tatt ut av rittet med 2 runder igjen, mens Lorvik og Borgli kjørte godt sammen i hovedfeltet. Ut på siste runde splittet hovedfeltet opp i den harde signingen og det dannet seg flere mindre grupper. Borgli endte på en 29 plass og Lorvik endte på 43 plass. Anna Van Der Breggen fra Nederland vant rittet foran Amanda Spratt fra Australia og Tatiana Guderzo fra Italia.

-Min oppgave i dag var å hjelpe Katrine, så jeg slapp meg ned til henne og hjalp henne i gruppen hun var i, men hun hadde det veldig vondt, sier Andersen.

-Når jeg var i bruddet ble vi tatt igjen av hovedfeltet rett før vi gikk inn i bakken så da ble det litt for hardt å følge de beste etter at jeg brukte mye av kreftene i bruddet, sier Heine.

-Jeg brukte nok litt mye krefter i starten, og det kostet når jeg kjørte meg opp etter at jeg havnet i velten sammen med Katrine, det fikk jeg kjenne på utover i løpet, sier Lorvik

-Det var et hardt ritt fra start til mål med mye posisjonskamp og harde løyper. Det ble tunge bein ut på siste runde, sier Borgli

Resultater


Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.