Følg Norges Cykleforbund

God start for landslaget under tempo for K Junior og M U23 under VM i Innsbruck

Nyhet   •   sep 24, 2018 22:47 CEST

God start for landslaget under tempo for K Junior og M U23 under VM i Innsbruck

Gjøs og Mathisen først i aksjon fra landslaget

Første konkurransedag for landslaget startet med tempo for K Junior i Innsbruck. Løypen var 19,8 km og var en småkupert etappe. Løypen hadde start og mål på ca 550 meter over havet, og hadde høyeste punkt på 650 meter over havet. Morgendagens Helter Landslaget stilte med Martine Gjøs og Silje Mathisen på startstreken. Martine Gjøs endte på en 23 plass og Silje Matiesen på en 35 plass. Vinner ble Rozemarijn Ammerlaan fra Nederland foran Camilla Alessio fra Italia.

-Begge jentene kjører gode tempoer og kjører opp mot sitt beste. Men det er et hardt nivå, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen.

Leknessund og Foss topp 13

Under dagens andre konkurranse var det tempo for M U23 som stod for tur. Her stilte landslaget med Andreas Leknessund og Tobias Foss på startstreken. De skulle ut på en hard 27,8 km tempo. Leknessund som er første års U23 endte opp på en flott 13 plass, kun 1,03 bak vinneren og var best i sin årsklasse. Etter han kom Tobias Foss som leverte en fremragende tempo og endte opp på en 6 plass, kun 50 sek bak vinneren. Nok en gang var det Mikkel Bjerg fra Danmark som tok gullmedaljen slik som han også gjorde i VM i Bergen i 2017. Han vant overlegent foran Brent Van Moer fra Belgia og Mathias Norsgaard Jørgensen fra Danmark.

-Vi er godt fornøyd med dagen i dag og Foss og Leknessund viser at de hører hjemme i toppen. At Leknessund er best av de som er førsteårs U23 viser at vi har en spennende fremtid, sier Sportsjef Hans Falk.

Resultater

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.