Følg Norges Cykleforbund

Mohr, Aasheim, Sveen og Johannessen vant den tredje NorgesCupen i sykkelkross på Kongsvinger.

Nyhet   •   okt 14, 2017 21:52 CEST

Mohr, Aasheim, Sveen og Johannessen vant den tredje NorgesCupen i sykkelkross på Kongsvinger.

Vingerkross var vert for den tredje NorgesCupen i sykkelkross og bød på en spektakulær løype med flere jordvoller, sandgraver og hindre. På Kongsvinger hadde det også regnet ganske kraftig dagen før, så deltakerne kunne vente seg en skikkelig gjørmete og sleip løype.

I K-Junior lå Ingrid Mohr fra Stavanger SK og Berit Nordsæter Resell fra TVK likt sammenlagt i Norges Cupen etter de to første Norgescupene. Ut i fra start var det Mohr som tok kommandoen og lå drøye minuttet foran Natalie Irene Midtsveen fra Ringerike SK. Resell stilte ikke til start i Vingerkross. Mohr hadde god kontroll på ledelsen hele løpet og tok en grei seier foran Midtsveen.

Det gikk veldig bra, var ikke like gjørmete som sist gang. Men det var veldig tungt, spesielt i starten, sier Mohr.

I M-junior gikk det en stor velt i første sving som hindret flere ryttere. Ludvig Fischer Aasheim fra Rye SK fikk luke tidlig på første runden. Utover i rittet økte Aasheim ledelsen ned til konkurrentene. Bak var det mer åpent om pallplassene. Men etter hvert fikk Fredrik Bådstangen fra Soon CK en luke og tok opp jakten på Aasheim i front. Aasheim klarte derimot å holde stand og Bådstangen måtte heller konsentrere seg om å forsvare andre plassen mot rytterne som nærmet seg bak. Med Aasheim var det derimot ikke noe å gjøre med og i mål tok han er klar seier. Andre plassen gikk til Badstangen, mens tredjeplassen gikk til Vegard Stokke fra IF Frøy.

Det var veldig moro å kjøre i dag, var ikke så veldig teknisk løype i dag så jeg dro nok fordel av det. følte meg også veldig bra, så moro å ta seieren. Min første i CX, sier Aasheim.

I K-Senior hadde de to første Norgescupene blitt totalt dominert av Martine Opsahl fra IF Frøy og det ble spennende om det var noe i feltet som kunne ta opp kampen mot henne på Kongsvinger. Ut i fra start tok Marit Sveen fra Rye SK kommandoen med Opsahl og Ingrid Moe fra Bergen CK like bak. Moe fikk etter hvert en luke på drøye 30 sekunder ned til Sveen, mens Opsahl kjempet hardt bak for å tette luka opp til Sveen. Moe fikk tekniske problemer på nest siste runde og mistet ledelsen. Marit Sveen tok dermed over ledelsen som hun klarte å holde hele veien inn med god marging. Andreplassen gikk til Line Marie Gulliksen fra Bærum OCK/Hitec Products, mens Ingrid Moe klarte å komme seg inn på en tredjeplass.

Det var veldig morsom løype, men det var veldig gjørmete så jeg måtte bytte sykkel da jeg fikk problemer med girene. Men det var veldig moro å kjøre, sier Sveen.

I M-Senior sto det et sterkt startfelt klare til dyst. Ut i fra start ble det også her en dramatisk med en velt hvor flere ryttere var involvert. Favorittene gikk derimot klar av denne. Tobias Halland Johannessen og Martin Siggerud begge fra Soon CK opparbeidet seg en luke på de første rundene. Bak fulgte NorgesCup leder Fredrik Haraldseth (Swix Hard Rock) og Henrik Lunder Aalrust (Asker CK). Johannessen dro etter hvert i fra Siggerud og virket å ha veldig god kontroll på seieren. I mål var Johannessen overlegen og tok en klar seier. Martin Siggerud fulgte opp med andre plass og sørget for dobbeltseier til Soon CK. Om tredjeplassen ble det en intens kamp som til slutt Fredrik Haraldseth vant.

Det var veldig moro å kjøre i dag. Jeg følte meg veldig sterk og fikk en luke sammen tidlig med Martin, så det var stas at vi kunne ligge to fra sammen klubb foran. Synes løypa var veldig bra, ikke så teknisk men jeg hadde mye å gå på så det var bare å gi gass, sier Johannessen.

K-junior

1) Mari Hole Mohr (Stavanger SK)

2) Natalie Irene Midtsveen (Ringerike SK)

M-junior

1) Ludvig Fischer Aasheim (Rye SK)

2) Fredrik Bådstangen (Soon CK)

3) Vegard Stokke (IF Frøy)

K-senior

1) Marit Sveen (Rye SK)

2) Line Marie Gulliksen (Bærum OCK/Hitec Products)

3) Ingrid Moe (Bergen CK)

M-senior

1) Tobias Halland Johannessen (Soon CK)

2) Martin Siggerud (Soon CK)

3) Fredrik Haraldseth (Swix Racing team/Bærum OCK)

Komplette resultater:http://live.eqtiming.no/37606

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.