Følg Norges Cykleforbund

​Mohr, Wærenskjold, Sveen og Vaeng vant den fjerde NorgesCupen i syklekross på Gjøvik.

Nyhet   •   okt 15, 2017 21:53 CEST

Mohr, Wærenskjold, Sveen og Vaeng vant den fjerde NorgesCupen i syklekross på Gjøvik.

Norgescupen i syklekross rullet i dag videre med Mjøskross på Gjøvik og det fjerde rittet i NorgesCupen. På Gjøvik hadde arrangøren lagt opp til en fartsfylt løype med flere sandgroper, hindre og en lang steintrapp. Alt lå med andre ord godt til rette for en perfekt kross dag.

I K-Junior fortsatte Ingrid Mohr fra Stavanger SK dominansen og tok en tidlig ledelse under dagens ritt. Hun hadde god kontroll på konkurrentene hele løpet og hang lenge på de beste K-Senior rytterne. På andre plass fulgte Natalie Irene Midtsveen fra Ringerike SK. Kun disse to stilte til start i K-junior.

- Det var en veldig gøy løype å sykle i, veldig rask og ikke minst tungt, men storkoste meg i dag, sier Mohr.

I M-junior dro Søren Wærenskjold fra Ringerike SK og Ludvig Fischer Aasheim fra Rye SK i fra resten av konkurrentene tidlig på første runden. Wærenskjold tok etter hvert kommandoen og distanserte Aasheim som kjempet for å tette luka opp. Det var derimot lite han kunne gjøre med Wærenskjold som virket å ha veldig god kontroll på seieren. Avstand opp til Wærenskjold økte sakte men sikkert runde for runde og i mål var Wærenskjold drøye minuttet foran Aasheim. Tredjeplassen gikk til Simon Aspelund Holstad fra Kristiansand CK.

- Det var gøy å sykle i dag, likte løypa veldig godt, veldig fornøyd med å ta seieren så håper å ta over ledelsen i Norgescupen etter hvert, sier Wærenskjold.

I K-Senior skilte det seg raskt ut en trio bestående av Elisabeth Sveum (Rye SK), Martine Opsahl (IF Frøy) og Marit Sveen (Rye SK), og det ble tidlig klart at seieren ville stå mellom disse tre. Det ble en tett kamp mellom disse tre og det var flere forsøk fra jentene på å komme ifra. Til slutt klarte Sveen å få en luke med Sveum jagende like bak. Sveen klarte i midlertid å mobilsere nok til å holde Sveum bak seg og tok seieren. Sveum kom inn like bak på andre plass, mens Opsahl tok tredjeplassen.

- Det var en veldig morsom løype, veldig svingete og rask, og det liker terrengsyklister. Jeg hadde en veldig god fight med Elisabeth, så det var veldig moro at jeg klarte å ta seieren foran henne, sier Sveen.

I M-Senior kom en trio bestående av Swix Hard Rock duoen Morten Vaeng og Fredrik Haraldseth samt Håkon Lunder Aalrust (Team Coop) seg i fra tidlig på de første rundene. Vaeng fikk derimot en luke ned til de to ved halvkjørt løp. Vaeng kjørte stødig og økte ledelsen ned til Aalrust. Haraldseth måtte etter hvert bryte rittet. Vaeng fikk også tekniske problemer som ga Aalrust en mulighet til å få kontakt igjen, men tross problemer klarte Vaeng å holde avstanden og tok seieren og med det også over sammenlagtledelsen i NorgesCupen. Håkon Aalrust tok andreplassen, mens tredjeplassen gikk til Gustav Høøg (Team Coop).

- Det var utrolig hardt, men jeg fikk til svingene ganske bra og så at jeg fikk luke der og da var det bare å kjøre på, veldig morsom løype også, sier Vaeng.

K-junior

1) Mari Hole Mohr (Stavanger SK)

2) Natalie Irene Midtsveen (Ringerike SK)

M-junior

1) Søren Wærenskjold (Ringerike SK)

2) Ludvig Fischer Aasheim (Rye SK)

3) Simon Aspelund Holstad (Kristiansand CK)

K-senior

1) Marit Sveen (Rye SK)

2) Elisabeth Sveum (Rye SK)

3) Martine Opsahl (IF Frøy)

M-senior

1) Morten Vaeng (Swix Hard Rock)

2) Håkon Lunder Aalrust (Team Coop)

3) Gustav Höög (Team Coop)

Komplette resultater: https://rittresultater.no/nb/sb_tid/1137 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.