Følg Norges Cykleforbund

NC 4 - Uno-X Tour de Hallingdal - etappe 4: Seier til Kielland Bjerk, Stokke, Gåskjenn og Aasvold

Nyhet   •   jul 08, 2018 13:44 CEST

Thale Kielland Bjerk, Vegard Stokke, Ingvild Gåskjenn og Kristian Aasvold tok seieren i den fjerde og siste etappen av Uno-X Tour de Hallingdal (NC 4).

Den fjerde og siste etappen i årets utgave av Uno-X Tour de Hallingdal hadde start og målgang utenfor Pers hotell i Gol Sentrum. Samtlige klasser kjørte en runde som innebar stigningen opp og nedkjøringen fra Golsfjellet. Etappene for kvinner senior og junior + herrer junior var på 57 kilometer med omtrent 1200 høydemeter. Herrer senior startet senere på dagen og kjørte en etappe på 98 kilometer med totalt 1700 høydemeter.

Kvinner junior: Amalie Kielland Bjerk og Amalie Lutro kjempet seg etterhvert inn i hovedfeltet til senior-damene. Kielland Bjerk maktet i tillegg å komme med i et brudd som holdt helt til mål. Dermed vant Bjerk etappen med god margin ned til Lutro, som kom i mål med senior-damenes hovedfelt, 2:36 bak Kielland Bjerk.

- Det var bare å gå etter bruddet. Hitec rykka ifra, så jeg slang meg med. Jeg håpte at Amalie var sliten, sa Kielland Bjerk.

Herrer junior: Vegard Stokke gikk på solobrudd mot slutten av etappen. Glåmdal-rytteren holdt unna alle konkurrentene og kom alene inn på oppløpet i Gol sentrum. Dermed vant Stokke den siste etappen, i tillegg til sammenlagtseier i Uno-X Tour de Hallingdal for menn junior. 20 sekunder etter kom hovedfeltet inn oppløpet, hvor Sakarias Koller Løland vant spurten og tok dermed andreplass. En liten hundredel bak Løland kom Christian Bergsjø over målstreken og tok tredjeplassen.

- Jeg var ti sekunder bak i sammendraget, dermed visste jeg at det å gå i brudd var den eneste muligheten min. Laget gjorde en ekstremt god jobb. Jeg fikk litt motvind og ble redd for å bli tatt igjen, men mot slutten skjønte jeg at det kom til å gå, sa Vegard Stokke.

Kvinner senior: Det dannet seg etterhvert et brudd blant senior-damene. Her var også som tidligere nevnt to juniorer med. Utbryterne holdt unna helt til mål, og blant dem var Ingvild Gåskjenn sterkest. Horten-rytteren hadde kjempet seg til en liten luke og kom dermed i mål tre sekunder før Karina Birkenes, som tok andreplassen. Noen centimeter bak kom Ingrid Moe inn til tredjeplass.

- Vi kom avgårde med en perfekt gruppe i bakken. Jeg fikk med Ingrid, og det holdt. Deilig å ta seieren og tredjeplass sammenlagt, sa Gåskjenn.

Herrer senior: Det ble kjørt knallhardt gjennom hele etappen. Det ble gjort mange bruddforsøk, hvorav noen fikk gode luker. Til tross for mange gode bruddforsøk ble det et samlet felt som satt utover nedoverbakkene mot Gol sentrum. Inn på oppløpet var det en knallhard kamp om de beste plasseringene. Det endte med at Kristian Aasvold spurtslo sine konkurrenter og tok førsteplassen. Markus Hoelgaard var rett bak og tok andreplassen, foran Øivind Lukkedal på tredjeplass.

- Vi prøvde å sette Uno-X under press, men de forsvarte seg godt. Så da endte det med samlet felt og vi skjønte at det kom til å ende med spurt. Gutta jobbet bra, og det var deilig med seier på etappen, sa Aasvold.

Kvinner junior topp 3:

1. Thale Kielland Bjerk (Bærum OCK)

2. Amalie Lutro (Stavanger SK)

3. Kjersti Korsæth (Lillehammer CK)

Herrer junior topp 3:

1. Vegard Stokke (Glåmdal SK)

2. Sakarias Koller Løland (Ringerike SK)

3. Christian Bergsjø (Tønsberg CK)

Kvinner senior topp 3:

1. Ingvild Gåskjenn (Horten og Omegn’s Cykleklubb / Hitec Products - Birk Sport)

2. Karina Birkenes (Bergen CK)

3. Ingrid Moe (Bergen CK / Hitec Products - Birk Sport)

Herrer senior topp 3:

1. Kristian Aasvold (TVK / Team Coop)

2. Markus Hoelgaard (Sandnes Sykleklubb / Joker Icopal)

3. Øivind Lukkedal (Varanger Sportsklubb / Joker Icopal)

Uno-X Tour de Hallingdal - Sammenlagt:

Etter søndagens fjerde og siste etappe var Uno-X Tour de Hallingdal over for i år. Det har vært fire lange, varme og fantastiske dager for ryttere, arrangører, funksjonærer, kommissærer og andre involverte. Uno-X Tour de Hallingdal inngår som kjent i NorgesCupen, hvor hver etappe gir poeng etter kategori 6-skalaen. I tillegg har det blitt delt ut poeng etter kategori 2-skalaen for plasseringer i sammendraget. Topp 3 sammenlagt fra de forskjellige klassene er som følger:

Kvinner junior topp 3 sammenlagt:

1. Thale Kielland Bjerk (Bærum OCK)

2. Amalie Lutro (Stavanger CK)

3. Kjersti Korsæth (Lillehammer CK)

Menn junior topp 3 sammenlagt:

1. Vegard Stokke (Glåmdal SK)

2. Dennis Gråsvold (Grenland SK)

3. Sindre Hvesser Brein (Bærum OCK)

Kvinner senior topp 3 sammenlagt:

1. Ingrid Moe (Bergen CK / Hitec Products - Birk Sport)

2. Ingrid Lorvik (CK Victoria / Hitec Products - Birk Sport)

3. Ingvild Gåskjenn (Horten og Omegn’s Cykleklubb / Hitec Products - Birk Sport)

Menn senior topp 3 sammenlagt:

1. Torstein Træen (TVK / Uno-X Norwegian Development Team)

2. Markus Hoelgaard (Sandnes Sykleklubb / Joker Icopal)

3. Kristian Aasvold (TVK / Team Coop)

Komplette resultater

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.