Følg Norges Cykleforbund

NC 8 Terreng Rundbane: Seier til Fossesholm, Vangen, Sveum og Siggerud

Nyhet   •   aug 19, 2018 16:28 CEST

Det ble seier til Helene Marie Fossesholm, Emil Ravnåsen Vangen, Elisabeth Sveum og Martin Emil Siggerud i NorgesCup 8 i Son.

Kvinner junior elite: NorgesCup-leder Helene Marie Fossesholm gjorde slik som hun har gjort gjennom hele sesongen; satte høy fart ut fra start og etablerte seg i teten. Etter den første runden passerte Fossesholm sammen med senior elite-rytteren Elisabeth Sveum, med ca 25 sekunders luke ned til resten av feltet. Junior elite-rytterne skulle forøvrig sykle fire runder på rundbanen, totalt 16,4 kilometer. Fossesholm beholdt ledelsen gjennom hele rittet og tok en komfortabel seier i kvinner junior elite. Deretter fulgte Margrethe Wettre Andreassen på andreplass og Berit Nordsæter Resell på tredjeplass.

- Det var veldig moro! Jeg har ikke sykla så mye i det siste, har vært mye rulleski og sånt. Så det var hardt og jeg stivnet litt, sa Fossesholm.

Menn junior elite: Juniorrytterne syklet totalt fem runder på rundbanen. Gabriel Cornelis Slinger og Emil Ravnåsen Vangen etablerte seg tidlig i teten. Edvard Sandvik kjempet seg også opp til duoen i tet. Det endte til slutt med seier til Emil Ravnåsen Vangen, som dermed også tok over laksetrøya og ledelsen i NorgesCup sammenlagt. Edvard Sandvik kjempet seg til en sterk andreplass, foran Gabriel Cornelis Slinger på tredjeplass.

- Det var ikke lett, men jeg bare tråkka på alt jeg hadde hele veien. Deilig å ta seieren, sa Ravnåsen Vangen.

Kvinner senior elite: Senior elite-rytterne syklet totalt seks runder i rundbanen. Elisabeth Sveum etablerte seg i teten sammen med junior elite-rytteren Helene Marie Fossesholm. Luken ned til resten av feltet var på ca 25 sekunder etter første runde. Etter hvert hadde Sveum ristet av seg både Fossesholm og resten av konkurrentene, og lå dermed alene i tet. Elisabeth Sveum kom dermed alene inn til mål og tok seieren, etterfulgt av Marit Sveen på andreplass og Sigrid Andrea Fløgstad på tredjeplass.

- Det er deilig å kjenne at kroppen svarer og at det løsner litt. Jeg åpnet hardt og holdt det gående helt til mål, sa Sveum. 

Menn senior elite: Etter den første av totalt sju runder à 4,1 kilometer var det Martin Emil Siggerud, Erik Hæstad og Tobias Johannessen som kom først inn til runding. Altså de samme rytterne som ligger i toppen av Norgescup-rankingen. Trioen holdt unna alle konkurrentene, og mot slutten var det Siggerud og Johannessen som kjempet om førsteplassen. I løpet av den siste runden hadde Siggerud skaffet seg en luke på ca åtte sekunder ned til Johannessen. Dermed var det Martin Emil Siggerud som tok seieren, foran Johannessen på andreplass og Ole Hem på tredjeplass. Tobias Johannessen overtok ledelsen i NorgesCup sammenlagt og laksetrøya.

- Planen var å komme først inn i det siste stipartiet, og det klarte jeg. Jeg visste at jeg hadde en god avslutning, sa Siggerud.

Kvinner junior topp 3:

1. Helene Marie Fossesholm (Fiskum IL Sykkel)

2. Margrethe Wettre Andreassen (Asker CK)

3. Berit Nordsæter Resell (TVK)


Menn junior topp 3:

1. Emil Ravnåsen Vangen (Fiskum IL Sykkel)

2. Edvard Sandvik (SK Rye Sykkel)

3. Gabriel Cornelis Slinger (Svelvik SK / SWIX Hard Rocx)


Kvinner senior topp 3:

1. Elisabeth Sveum (SK Rye Sykkel / Trek Topro)

2. Marit Sveen (SK Rye Sykkel / Team Sørensen Racing)

3. Sigrid Andre Fløgstad (Lillehammer Cykleklubb)

Menn senior topp 3:

1. Martin Emil Siggerud (Soon CK)

2. Tobias Johannessen (Soon CK / Team Sørensen Racing)

3. Ole Hem (Romeriksåsen SK / SWIX Hard Rocx)

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.