Følg Norges Cykleforbund

NC 9 Terreng Rundbane i Halden: Seier til Resell, Eliasson, Sveum og Siggerud

Nyhet   •   sep 15, 2018 18:19 CEST

Det ble seier til Berit Nordsæter Resell, Hugo Eliasson, Elisabeth Sveum og Martin Emil Siggerud i den niende NorgesCupen i terreng rundbane i Halden lørdag 15 september.

Kvinner junior elite: Etter første runde var det Berit Nordsæter Resell som passerte først med en knallsterk ledelse. 3,5 minutter bak fulgte Johanne Dahl Norland, og like bak Norland fulgte tvillingsøstrene Hedvig og Pernille Skott Bringsjord. Nordsæter Resell var knallsterk i dagens rundbaneritt, og ingen av konkurrentene klarte å hamle opp TVK-rytteren. Dermed kunne Berit Nordsæter Resell juble over seieren. Johanne Dahl Norland tok andreplassen foran Kjersti Engen Korsæth på tredjeplass.

I klassen menn junior elite ble det kjørt fem runder på rundbanen. Ut fra start var det Jørgen Anmarkrud som kom best i gang. Konnerud-rytteren fikk en liten luke ned til resten av feltet. Dessverre ble det velt på Anmarkrud, som dermed måtte bryte. Etter første runde var det Hugo Eliasson som passerte først, etterfulgt av Ole Sigurd Rekdahl og Emil Ravnåsen Vangen. Etter andre runde var Eliasson fortsatt i tet, etterfulgt av Rekdahl kun tre sekunder bak. Ravnåsen Vangen, som forøvrig leder NorgesCupen sammenlagt, hadde falt av og Tormod Weydahl hadde kjempet seg opp og lå på en foreløpig tredjeplass etter to runder. Hugo Eliasson tok en sterk seier til slutt. Emil Ravnåsen Vangen kjempet seg sterkt opp og tok andreplassen, foran Kasper Rolfsen på tredjeplass. Halden-rytteren Ole Sigurd Rekdahl så ut til å ha tekniske problemer underveis, og endte dermed utenfor pallen.

Kvinner Elite senior kjørte seks runder, altså totalt 24 kilometer. Fra første tråkk var det Elisabeth Sveum som lå i tet. Bak Sveum fulgte Marit Sveen og Sylvi Sommer. Det var nokså store spredninger i feltet blant damene gjennom hele rittet. Det ble ingen store forandringer i plasseringene i feltet. Dermed kunne Elisabeth Sveum juble over en sterk seier med god margin. Marit Sveen kom på andreplass, etterfulgt av Sylvi Sommer på tredjeplass.

Menn Elite senior: Det ble kjørt knallhardt fra start. NorgesCup-leder Tobias Johannessen etablerte seg alene i front og var 16 sekunder foran Erik Hægstad og Martin Emil Siggerud etter første runde. Før start var det kun noen få poeng som skilte disse gutta i sammendraget i NorgesCupen. Dermed var det duket for et skikkelig oppgjør om sammenlagtseieren i NorgeCupen denne helgen.Etter tre kjørte runder var det Hægstad som lå i front, med Johannessen et lite sekund bak. Martin Emil Siggerud lå 29 sekunder bak duoen i front. Senere i rittet kjempet Siggerud seg sterkt opp igjen, og ledet med over ett minutt ned til Johannessen og Hægstad. Inn til mål kom dermed Martin Emil Siggerud først og tok med det en sterk seier foran Tobias Johannessen og Erik Hægstad.

- Jeg trodde først at jeg kom til å ende på tredjeplass. Men jeg ga aldri opp og bare kjørte på videre. I tillegg fikk jeg høre om noen stive bein i front, så det skapte ekstra motivasjon, sa Siggerud.


Kvinner junior elite topp 3:

1. Berit Nordsæter Resell (TVK)

2. Johanne Dahl Norland (SK Rye Sykkel)

3. Kjersti Engen Korsæth (Lillehammer Cykleklubb)

Menn junior elite topp 3:

1. Hugo Eliasson (Varbergs MTB)

2. Emil Ravnåsen Vangen (Fiskum IL Sykkel)

3. Kasper Rolfsen (Nanset IF)

Kvinner senior elite topp 3:

1. Elisabeth Sveum (SK Rye Sykkel / Trek Topro)

2. Marit Sveen (SK Rye Sykkel / Team Sørensen Racing)

3. Sylvi Sommer (SK Rye Sykkel)

Menn senior elite topp 3:

1. Martin Emil Siggerud (Soon CK)

2. Tobias Johannessen (Soon CK / Team Sørensen Racing)

3. Erik Hægstad (Lillehammer Cykleklubb)

Komplette resultatlister

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.