Følg Norges Cykleforbund

NorgesCup nr.5 Sykkelkross

Nyhet   •   nov 10, 2018 17:48 CET

Det ble seier til Mari Hole Mohr, Sindre Sagbakken, Ingrid Moe og Ole Hem under NorgesCup nummer 5 for sykkelkross i Skien.

Årets siste NorgesCuphelg ble avholdt helgen 10-11 november 2018. Det var Grenland SK som var arrangør av begge rittene som ble avholdt i Skien Fritidspark. Lørdagens NorgesCup var nummer 5 og det nest siste NorgesCup rittet for sykkelkross i 2018. Det var meldt mye nedbør for hele helgen og det var kommet mye nedbør i dagene før rittet. Dette gjorde at det var tunge forhold i den flotte løypen i Skien. Løypen var bygget som en moderne løype med flere tekniske svinger, lengre tempostrekker og sandelementer.

I K Junior var det to nye ryttere på startstreken og her var det Mari Hole Mohr som tok en klar ledelse ut på de første rundene. Hun kjørte godt og tok seieren foran Rikke Steen Enstad og Tora Bjørndal Ottestad. Stillingen ble stående helt til målgang og dermed beholder Ottestad ledelsen i NorgesCupen.

I M Junior var det et 9 ryttere på start og det ble fort en tidlig spredning på feltet. Rytterne i M junior startet sammen med ryttere fra M 15-16 og Sindre Sagbakken dannet en tetgruppe sammen med disse. Lederen av NorgesCupen, Magnus Sørbø fikk en tung dag i Grenland med noen fall og tekniske problemer og endte på en 6 plass. I teten var Sagbakken jaget av Markus Skreen Vognild og Kasper Steen Enstad som kom like bak. I mål holdt stillingen seg og med dagens seier overtok Sagbakken ledelsen i NorgesCupen for M Junior foran det siste rittet i morgen.

I K Senior var det 11 damer på startstreken og det var et sterkt felt som stilte til start. Vinneren av NC 1,2 og 4 Elisabeth Sveum var igjen på startstreken men falt i første sving og ødela sykkelen sin på runde to og endte opp på en 7 plass. I teten var det lederen av NorgesCupen Ingrid Moe som ledet fra start til mål. Bak henne jaktet Ann Iren Bjørnarå og Marit Sveen som gjorde opp om pallplassene i et spurtoppgjør hvor Bjørnarå stakk av med seieren og ble nummer 2 foran Sveen. Dermed styrker Moe ledelsen i NorgesCupen.

I M Senior var det er svært sterkt felt som stod til start. Knut Røhme, Søren Wærenskjold, Ole Hem og Håkon Lunder Aalrus tok teten ut på første runde og fikk etter hvert en god luke ned til resten av feltet. Etter hvert sprakk det opp og Ole Hem seig ifra konkurrentene. Bak han kom Wærenskjold som hadde litt tekniske problemer med sykkelen og Røhme. Stillingen holdt seg slik helt til mål og dermed styrker Hem sin ledelse i NorgesCupen.

Topp 3

K Junior

 • 1.Mari Hole Mohr (Stavanger SK)
 • 2.Rikke Steen Enstad (Horten OCK)
 • 3.Tora Bjørndal Ottestad (Ullevål SK)

M Junior

 • 1.Sindre Sagbakken (Lillehammer CK)
 • 2.Markus Skreen Vognild (Oppdal SK)
 • 3.Kasper Steen Enstad (Horten OCK)

K Senior

 • 1.Ingrid Moe (Bergen CK)
 • 2.Ann Iren Bjørnarå (Bæreum OCK)
 • 3.Marit Sveen (SK Rye Sykkel / Team Sørensen Racing)

M Senior

 • 1.Ole Hem (Romeriksåsen Sk / Team Swix Hard Rocx)
 • 2.Søren Wørenskjold (Ringerike SK)
 • 3.Knut Røhme (Romeriksåsen SK / Team Sørensen Racing)

Komplette resultater

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.