Følg Norges Cykleforbund

Seier til Fossesholm, Weydahl, Lisbygd og Wengelin i årets andre NorgesCup på Fiskum

Nyhet   •   apr 22, 2018 16:29 CEST

Det ble seier til Helene Marie Fossesholm, Tormod Weydahl, Ann-Dorthe Lisbygd og Matthias Wengelin i NorgesCupen i Terreng Rundbane på Fiskum 22 april 2018.

I Kvinner Junior var det Helene Marie Fossesholm som satte tempoet fra start. Fossesholm lå i teten gjennom hele rittet og kunne til slutt strekke armene i været over målstreken.

- Det var veldig morro! Og tungt i beina, sa Fossesholm etter målgang.

I Menn Junior var det et jevnt startfelt som kjempet helt til siste stund. Tormod Weydahl og Emil Ravnåsen Vangen ledet med god margin i det de gikk inn i siste runde. Det var til slutt Tormod Weydahl som kunne juble over en sterk seier i juniorklassen.

- Det var hardt og seigt! Emil fikk en punktering på siste runde, så da ble det lettere for meg sa Tormod Weydahl.

I Kvinner Elite Senior var det lenge jevnt mellom Ann-Dorthe Lisbygd og Marit Sveen. Sveen hadde 20 sekunder ned til Lisbygd da det gjenstod tre runder, men Lisbygd klinket til og hadde en knapp ledelse da det gjenstod én runde. Lisbygd tok til slutt en sterk seier i kvinner elite senior.

- Jeg kjørte litt roligere på starten, men økte tempoet utover i rittet, sa en fornøyd Lisbygd.

I Senior Elite Menn var det dramatikk fra start til slutt. Martin Emil Siggerud var uheldig og fikk et kjedebrudd rett etter start. Tobias Johannessen tok ledelsen tidlig og skapte en luke på 29 sekunder ned til Matthias Wengelin på andreplass. Etter seks runder hadde Wengelin tatt igjen Johannessen. Wengelin kom seirende alene til mål. Siggerud lå forøvrig på 41 plass etter første runde, men klatret opp og kom i mål til en imponerende fjerdeplass.

- Det var sykt hardt! Jeg hadde et lite fall over en glatt bro på siste runde, men jeg holdt hodet kaldt og kom meg opp på sykkelen igjen sa den svenske vinneren Matthias Wengelin etter målgang.

Kvinner junior Elite topp 3

Helene Marie Fossesholm, Fiskum IL Sykkel

Siri Aarthun Hodnesdal, Hafrsfjord SK

Anna Littorin Sandbu, SK Rye Sykkel

Menn junior Elite topp 3

Tormod Weydahl, Ottadalen SK

Emil Ravnåsen Vangen, Fiskum IL Sykkel

Fredrik Bådstangen, Soon CK

Kvinner senior Elite topp 3

Ann-Dorthe Lisbygd, Team Amaton Sponz

Marit Sveen, SK Rye Sykkel/Team Sørensen Racing

Lisette Rosenbeck Christensen, Team Amaton Sponz

Menn senior Elite topp 3

Matthias Wengelin, Länna Sport CK

Erik Hægstad, Lillehammer Cykleklubb

Audun Øverbye Hanssen, Lillehammer Cykleklubb

Komplette resultatlister

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://norges-cykleforbund.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.