Følg Norges Cykleforbund

Seier til Mathisen, Gulliksen, Wærenskjold, og Boasson Hagen på NM-tempo.

Nyhet   •   jun 22, 2018 10:27 CEST

Det ble seier til Silje Mathisen,  Søren Wærenskjold og Line Marie Gulliksen og Edvald Boasson Hagen i torsdagens Norgesmesterskap på i Sandefjiord. 

Det ble en spennende duell under temporittet for K Junior. Ved 10 KM kjørt var det kun 6 sekunder som skilte de 4 første jentene. Mot mål hadde SIlje Mathisen mest å kjøre med og var hele 34 sekunder foran Martine Gjøs. 3 plassen gikk til Amalie Lutro.

- Det var veldig hardt, men jeg veldig fornøyd med hvordan jeg disponerte løpet. Sier den nå dobble norgesmesteren Mathisen.

Det var knyttet store forventinger til forhåndsfavoritt Søren Wærenskjold i forkant av tempoen for M junior.  Han infride stort, og seieren var aldri truet, i mål var han hele 2.11 foran andre plassen. Betraktelig tettere var det bak han, da kun 0,6 sekunder skilte 2 og 5. plassen.  Daniel Årnes trakk det lengste strået, og kapret andreplassen foran Ådne Holter. 

Det var en fantastisk løype å kjøre, og kroppen fungerte veldig bra i dag.  Sier den nybakte norgesmester Wærenskjold. 

Under K Senior sin tempo ble det et flott ritt med store forventninger til regjerende mester, Vita Heine og lagvennine i Hitec Products. Det ble en kamp mellom Line Marie Gulliksen, Theo Thorsen, og nevnte Heine. De siste kilometerene hadde Gulliksen mest igjen å kjøre med, og kapret seieren foran Thorsen på 2. og Heine på 3.

- Det var utrolig gøy å sykle her i fantastisk fine løyper, og jeg er utrolig glad for å vinne her i dag og kjenne at formen er så god. sier Gulliksen 

Edvald Boasson Hagen forsvarte fjorårets seier og vant sin tiende NM seier i Tempo i kveldens ritt. Han fikk mer konkurranse en mange kanskje forventet av det unge stjerneskuddet Andres Leknessund, som også imponerte stort i u23 fellesstarten søndag. Edvald fikk tidlig en ledelse på 20 sekunder, men jo nærmere vi kom mål knappet Leknessund innpå, og på forvarslet var det bare 6 sekunder som skilte de to, og publikum ante et lite sjokk. Edvald viste sin styrke den siste kilometeren, og holdt unna og krysset mål 8sekunder foran Leknessund. Kristoffer Skjerping tok bronsemedaljen.

- Det er gøy å vinne nok en gang og forsvare trøya. Jeg er godt fornøyd med det. Det var en krevende løype, og det ble veldig gjevnt. Sier Boasson Hagen. 

Resultater: 

K Junior

1. Silje Mathisen

2.Martine Gjøs (Horten og Omegns Cykleklubb)

3 .Amalie Lutro (Stavanger SK)

M Junior

1..Søren Wærenskjold (Ringerike SK)

2. Daniel Årnes (Kristiansands CK)

3. Odne Holter (Lillehammer CK)

K Senior

1. Line Marie Gulliksen (Bærum OCK)

2.Thea Thorsen (Ringerike SK)

3.Vita Heine (Bergen CK)


M Senior

1. Edvald Boasson Hagen (Lillehammer CK)

2. Andreas Leknessund (RIngerike SK)

3. Kristoffer Skjerping (CK Sotra)

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.