Følg Norges Cykleforbund

Seier til Mathisen, Halvorsen, Andersen og Blikra under NM Gateritt 2018

Nyhet   •   jun 23, 2018 09:45 CEST

Det ble seier til Silje Mathisen, Tobias Halvorsen, Susanne Andersen og Erlend Blikra under NM Gateritt 2018 i Sandefjord

I K Junior var det 13 jenter til start i den fartsfylte gaterittløypen i Sandefjord Sentrum. Det ble satt stor fart fra start og Silje Mathisen og Amalie Lutro fikk etter hvert en luke på resten av jentene. I jakten på de to jentene i front ble det kjørt hardt og det sprakk opp i flere mindre grupper. I spurten om seieren var det Mathisen som tok spurten foran Lutro. Pernille Feldmann tok spurten i gruppen på tre jenter som jaktet bruddet.

-Jeg fikk tekniske problemer på siste runde, men Amalie ventet på meg slik at vi fikk en fair spurt, sier Mathsen.

I M Junior var det et svært sterkt felt som silte til start og det ble kjør hardt ut fra start. Den tekniske løypen i Sandefjord innbød til hard og teknisk kjøring i flott vær. Det ble satt hard fart ut fra start og flere ryttere prøvde å gå i brudd. Andre Heggø fra Ringerike var tidlig i et solobrudd, men ble etter hvert hentet av feltet. Det lå an til en skikkelig massespurt og her var det Tobias Halvorsen som tok seieren foran Søren Wærenskjold og Joakim Frafjord.

-Det ble kjørt hardt i starten, men heldigvis løsnet det etter hvert i løpet og jeg fikk posisjonert meg bra til spurten, sier Halvorsen.

I K Senior var det 34 sterke ryttere på start og det lå an til å bli et spennende løp mellom damene. Hitec Products - Birk Sport kjørte aktivt gjennom hele rittet og de hadde ofte ryttere i brudd. På slutten støtet fjorårsvinneren Susanne Andersen fra feltet og kom solo til mål, slik som i 2017. Ingvild Gåskjenn støtet fra feltet på siste runde og tok en flott andreplass, og Stine Borgli tok spurten i hovedfeltet og ble nummer 3.

I M Senior var ventet stor spenning til flere sterke ryttere som var med. Det gikk tidlig litt mindre brudd, men mange var ivrige på å kjøre hardt og feltet ble mindre og mindre for hver runde. Det ble en spennende kamp mellom de tre kontinentallagene vi har, men de fikk også hard kamp av klubblagene. Det gikk mot en massespurt hvor Erlend Blikra tok seieren foran Herman Dahl og Sindre Bjerkestrand Haugsvær.

K Junior

1)Silje Mathisen, Halden CK

2)Amalie Lutro, Stavanger SK

3)Pernille Larsen Feldmann, Stavanger SK

M Junior
1) Tobias Halvorsen, Kristiansands CK
2) Søren Wærenskjold, Ringerike SK
3) Joakim Frafjord, Sandnes SK

K Senior

1) Susanne Andersen, Hitec Products - Birk Sport/Stavanger SK
2) Ingvild Gåskjenn, Hitec Products - Birk Sport/Horten OCK
3) Stine Borgli, CK Victoria

M Senior

1) Erlend Blikra, Stavanger SK/Team Coop
2) Herman Dahl, Kristiansand CK/Joker Icopal
3) Sindre Bjerkestrand Haugsvær, IK Hero

Link til komplette resultatlister

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.