Følg Norges Cykleforbund

Sier til Reiten og Granberg under Helterittet 2018

Nyhet   •   aug 11, 2018 15:55 CEST

Det ble seier til Anne Helene Reiten og Lars Granberg under Helterittet 2018.

Lørdagens Helteritt, arrangert av Tinn IL Sykkelgruppen, ble arrangert under strålende forhold i en krevende løype. Rittet har start og mål i Rjukan sentrum, men har en løype på 100 km som går i en hard og flott rundløype.

I K Senior var det 6 damer til start, og det ble kjørt hardt fra start i den første stigningen. Ann Helene Reiten fikk etter hvert en luke ned til Trude Natholmen og Mari Bergendahl som knivet om de siste pallplassene. I mål var det Reiten som trillet først over målstreken, med god margin ned til Natholm og Bregendahl som tok andre og tredjeplass. Hildegunn Gjertrud Hovdenakk beholder ledelsen i NorgesCupen.

-Turen gikk bra, jeg fikk heldigvis henge på en del god grupper, men jeg fikk litt kramper mot slutten, sier Reiten.

-Dette er det første NorgesCuprittet jeg kjører i år, men jeg skal kjøre Stomperudrittet også, sier en fornøyd Reiten.

I M Senior var det et sterkt felt som stilte til start, med forhåndsfavoritt Lars Granberg på plass. Det ble syklet hardt underveis og Granberg fikk følge av Tim Smeenge fra Nederland. De to syklet i lag hele veien og samarbeidet godt i den harde løypen. Bak de jaget en gruppe på tre ryttere. Granberg og Smeenge fikk en spennende avslutning på rittet med en spennende sprut til mål, hvor Granberg tok seieren, en sykkellengde foran Smeenge. I gruppen bak tok Marius Fjeld ledelsen inn mot mål etter den krevende utforkjøringen ned Krossobanen og tok dermed tredjeplassen. Granberg overtok dermed ledelsen i NorgesCupen.

-Jeg og Smeenge syklet i lag hele tiden og samarbeidet godt med å opparbeide oss avstand til de som kom bak, sier Grandberg.

-Sist jeg ledet NoirgesCupen var trøyen gul, så det er noen år siden, men det var godt å ha den tilbake, sier Granberg.

Topp 3 K Senior

1)Ann Helene Reiten (Trollheimen SK / Team Milslukern)

2)Trude Natholmen (Sandefjord SK)

3)Mari Bergendahl (CK Victoria)

Topp 3 M Senior

1)Lars Granberg (CK Haugaland / Birk Sport Racing)

2)Tim Smeenge (Kmc-Fruit to Go)

3)Marius Fjeld (Bærum OCK)

Komplett resultatliste

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.