Følg Norges Cykleforbund

​Stang ut på dagens tempo under VM Innsbruck

Nyhet   •   sep 25, 2018 18:39 CEST

Stang ut på dagens tempo under VM Innsbruck

Menn Junior først i aksjon

Andre konkurransedag for landslaget i VM bestod av tempo for M Junior og K Senior. Morgendagens Helter Landslaget hadde Fredrik Finnesand og Søren Wærenskjold på startstreken. Finnesand, som startet med å satse sykling for et år siden var første rytter fra Norge ut. Han startet svært godt og hadde et fint driv i den tekniske og småkupperte løypen fra Wetten og inn til Innsbruck. Etter 8 km tok Finnesand en venstresving hvor forhjulet skled og han falt. Finnesand kom seg på sykkelen etter velten og fortsatte med et godt tempo inn til mål, han endte til slutt på en 39 plass.

-Jeg hadde gode ben og følte at det gikk bra frem til velten. Da var det bare å prøve å nullstille seg og fokusere. Styret var skjevt og løst, men det var bare å holde oppe trøkket inn til mål, sier en skuffet Finnesand.

Søren Wærenskjold startet som nest siste starter, kun med stortalentet Remco Evenepole fra Belgia startende bak seg. Wærenskjold startet ut hardt og leverte en solid tempo. Han ble tatt igjen av Evenepole i den siste stigningen og endte på en 5 plass, 1.50,30 bak Evenepole. Men han var kun 13 sekunder bak bronsen.

-Jeg følte at jeg burde kjørt fortere i midtpartiet, men da er det ikke sikkert jeg hadde kjørt så bra på avslutningen. Jeg er skuffet, jeg følte ikke at det var tidenes tempo, sier Wærenskjold.

Tempo for Heine

Vita Heine var eneste Norske startende på dagens tempo for K Senior. Heine fikk en tung dag i den 27,7 km lange tempoløypen. Heine endte opp på en 24 plass. Det ble trippel nederlandsk med Annemik Van Vleuten, Anna Van Der Breggen og Ellen Van Dijk på podiet.

-Det gikk ikke helt som jeg hadde håpet, jeg hadde håpet å sykle et minutt kjappere, men i dag klarte jeg ikke det, sier Heine. 

Link til resultater

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.