Følg Norges Cykleforbund

Tour de Hallingdal - etappe 2 (NC 4): Seier til Lutro, Stokke, Ravndal og Wilmann

Nyhet   •   jul 06, 2018 20:18 CEST

Amalie Lutro, Vegard Stokke, Birgitte Ravndal og Fredrik Wilmann seiret i den andre etappen av Tour de Hallingdal (NC 4).

Den andre etappen i årets utgave av Tour de Hallingdal hadde start og mål på Sanderstølen (840 moh.). Kvinner junior hadde imidlertid sin start på Røn i Valdres. Samtlige klasser skulle klatre de lange og harde bakkene opp til Sanderstølen på slutten av sine etapper, noe som la tilrette for et spennende ritt for publikum, samt høye laktatverdier for rytterne.

Damenes juniorklasse gjennomførte en etappe på 50 kilometer, hvor den sterkeste til slutt skulle kåres. Dagens beste rytter var, som på gårsdagens tempo-etappe, Amalie Lutro. Lutro kom inn på oppløpet sammen med Thale Kielland Bjerk og vant i spurten. Bjerk tok dermed andreplassen. Kjersti Korsæth og Hedda Kristiansen kom i mål 12 minutter senere, hvorav sistnevnte tok tredjeplassen.

Menn junior kjørte en etappe på totalt 89 kilometer. Etter flere bruddforsøk var feltet rimelig godt splittet opp. Den første gruppen som kom inn oppløpet bestod av 14 ryttere, dog med noe mellomrom. Det skulle dermed gjøres opp med en skikkelig spurt for juniorguttene. I spurten var det Vegard Stokke som var sterkest og tok førsteplassen. Deretter fulgte Dennis Gråsvold på andreplass og Tomas Sundlisæter på tredje.

I kvinnenes seniorklasse gikk det hardt for seg fra start. Med gjentatte bruddforsøk og sterk kjøring ble det store splittelser i feltet. Det var imidlertid to jenter som utpekte seg når det virkelig gjaldt og som kom likt inn på oppløpet; Birgitte Ravndal og Julie Solvang. I spurten var Ravndal sterkest, og dermed kunne Grimstad-jenta juble for seier i den andre etappen av Tour de Hallingdal. 10 sekunder bak duoen kom Martine Fon alene inn til mål, og tok dermed tredjeplassen på dagens etappe.

For menn senior var Torbjørn Andre Røed blant de som tidlig utmerket seg. Asker CK-rytteren gikk i brudd etter en times tid og fikk en luke på omlag 15 sekunder. Han ble dog tatt igjen etterhvert. Videre så ble det kjørt hardt i hovedfeltet, noe som førte til at feltet etterhvert ble splittet i to. Halvannen time ut i rittet hadde fem mann etablert seg i et brudd med en luke på snaue to minutter ned til hovedfeltet. Rytterne som utgjorde bruddet var Fredrik Wilmann, Iver Skaarseth, Tore Andre Aase Vabø, Anton Tunset og Øivind Lukkedal. Etterhvert som bruddet startet på klatringen opp mot Sanderstølen hadde de en luke på 40 sekunder ned til hovedfeltet. På daværende tidspunkt var det 20 kilometer til mål. I hovedfeltet var det ca. 60-70 ryttere som jaktet på bruddet. Alt lå dermed til rette for en høyst spennende avslutning på den andre etappen av Tour de Hallingdal.

Et stykke opp i bakken ble det satt høyere fart av Wilmann og Lukkedal. Dermed ristet de av seg resten av bruddet.

Da det gjenstod 13 kilometer hadde Torstein Træen kjempet seg opp til Wilmann, mens Lukkedal hadde falt av. Bak de to i front var det en gruppe på ni ryttere. Avstanden mellom bruddet og de resterende ni varierte mye, men det stabiliserte seg en luke på 30 sekunder etterhvert. Da det hele skulle avgjøres var det fortsatt Træen og Wilmann i tet, og de kom samlet inn på oppløpet. Fredrik Wilmann trakk det lengste strået og vant etappen foran Torstein Træen. Kristian Aasvold var sterkest i gruppen som fulgte bak, og dermed tok Aasvold tredjeplassen.

Kvinner junior topp 3:

1. Amalie Lutro (Stavanger SK)

2. Thale Kielland Bjerk (Bærum OCK)

3. Hedda Kristiansen (CK Nittedal)

Herrer junior topp 3:

1. Vegard Stokke (Glåmdal SK)

2. Dennis Gråsvold (Grenland SK)

3. Tomas Sundlisæter (Gauldal SK)

Kvinner senior topp 3:

1. Birgitte Ravndal (Grimstad SK)

2. Julie Solvang (Grimstad SK / Hitec Products - Birk Sport)

3. Martine Fon (CK Victoria)

Herrer senior topp 3:

1. Fredrik Wilmann (IK Hero)

2. Torstein Træen (Ringerike SK / UNO-X Norwegian Development Team)

3. Kristian Aasvold (TVK / Team Coop)

Komplette resultater

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.