Følg Norges Cykleforbund

15. plass sammenlagt til Heine i Luxembourg

Pressemelding   •   mai 02, 2017 18:15 CEST

Vita Heine beste norske i Luxembourg.

Vita Heine ble beste norske på 15. plass når kvinnelandslaget syklet Festival Elsy Jacobs i Luxembourg i helgen.

Det tre dager lange etapperittet startet med en prolog fredag kveld.

- Prologen var relativt god for vår del med fire ryttere topp 25. Ingrid Moe imponerte og ble beste norske rytter på 11. plass, oppsummerer Carl Erik Pedersen.

På lørdagens fellesstart hadde laget håp om at Susanne Andersen kunne kjempe om en etappeseier.

- Susanne gjorde et en veldig god figur på 1 etappen og satt sammen med Vita og Gunn-Rita i tetpuljen på 32. ryttere. Hun var sliten på slutten og klarte akkurat ikke å være med i kampen om seieren. Jeg har troa på at Susanne kan løfte seg ytterligere etter å ha kommet gjennom rittet på denne måten, sier Pedersen.

- Vita blant de sterkeste

I likhet med Gunn-Rita Dahle Flesjå satt Vita Heine med i teten på begge fellesstartene, og hun endte opp som beste norske sammenlagt på 15. plass.

- Vita er med inn med de sterkeste på begge fellesstartene, men hun havnet et stykke ned sammenlagt på grunn av en litt svak prolog og en dårlig sluttspurt på 1. etappe, oppsummerer landslagslederen.

- Vi hadde håpet på et hardere ritt på søndagens etappe, men Boels og Bigla kontrollerte feltet på en måte som gjorde at etappen ikke ble like hard som forventet.

- Ikke helt fornøyd

Landslagslederen er ikke helt fornøyd med resultatene for landslaget denne helgen.

- Slik som rittet utviklet seg ble det helt greit, selv om vi hadde håpet på noe bedre.

Kirsti Ruud ble syk og måtte etter hvert stå av rittet på 1. etappe.

Komplette resultater prolog

Komplette resultater 1. etappe

Komplette resultater 2. etappe

Komplette resultater sammenlagt

Alle bildene som ligger på vår presseside er til fri bruk, så lenge Norges Cykleforbund krediteres ......................................................................................................................................................................

NCFs arbeid skal bygge på det samme verdifundament som Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) bygger på.
Idrettens formål er i NIFs lov utttrykt slik (utdrag):- Arbeide for at alle mennesker gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov.- Være en positiv verdiskaper for individ og samfunn og dermed styrke sin posisjon som folkebevegelse og drivkraft i samfunnet.

NCFs formål er å lede norsk sykkelsport og arbeide for å utvikle egen aktivitet, organisasjon, økonomi og ansatte, slik at forbundet imøtekommer de krav og utfordringer som våre klubber, medlemmer, norsk idrett og internasjonal idrett stiller, samt å representere sykkelsporten internasjonalt.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.