Følg Norges Cykleforbund

Norge med medaljekandidater til Terreng-VM i Sveits

Pressemelding   •   aug 30, 2018 11:57 CEST

Petter Fagerhaug gratuleres av lagkameratene Martin Siggerud og Tobias Johannessen (t.v.) etter helgens World Cup seier og seier i WC sammenlagt.

VM Rundbane nærmer seg med stormskritt. De norske skal i ilden fra torsdag 6. – søndag 9 september. Landslaget reiser til Lenzerheide i Sveits kommende mandag. Petter Fagerhaug og Martin Siggerud er allerede der for å tilpasse seg høyden, da de ser ut til å ha underprestert litt i høyden tidligere. Gunn-Rita Dahle Flesjå har ligget i Livignio som så mange ganger før i forkant av store prestasjoner.

Troppen leverte tidenes WC for U23 sist helg. - Det gjør noe med forventingene guttene har til selv, men fokuset ligger alltid på jobben som må gjøres. Dog er det ikke for å underdrive en realitet for at alle våre utøvere kan kjempe helt der opp rundt pallen, sier en entusiastisk landslagssjef for terreng, Eddy Knudsen Storsæter.

Gunn-Rita har levert fantastiske prestasjoner i år med europamester tittel og verdenscup seier i Andorra for å nevne det største. Det er imidlertid vært litt luftveisplager i den senere tid, men med erfaring herfra til månen, tror vi Team Kenneth/Gunn-Rita har kontroll og kan levere i verdensklasse.

-Petter med sine tre verdenscup seiere og vinner av verdenscupen sammenlagt er så klart kapabel til å klare det store. -Våre tre andre U23 gutter, Erik Hægstad, Martin Siggerud og Tobias Johannessen har vist at de kan, mener landslagssjefen. -På en prima dag kan de fort ende opp på podiet. -Vår eneste junior Jørgen Anmarkrud er knalltøff mentalt og en sterk rytter som har kommet mer og mer utover sesongen etter en kneoperasjon i vinter. Han er lagets Joker slik vi ser det, avslutter Knudsen Storsæter.

I tillegg deltar Mille Johnset fra SK Rye i kvinner junior og Brage Vestavik fra Mysen IF Sykkel i klasse U23 i VM Utfor/Downhill i Sveits for sine respektive team.

Tidligere nyheter:

https://www.sykling.no/article/uttak-til-verdenscup-vm-rundbane-og-maraton-for-terrenglandslaget

https://www.sykling.no/article/for-en-helg-verdenscupseier-sammenlagt-og-beste-nasjon

https://www.sykling.no/article/mille-johnset-med-pallplass-i-world-cup

Alle bildene som ligger på vår presseside er til fri bruk, så lenge Norges Cykleforbund krediteres ......................................................................................................................................................................

NCFs arbeid skal bygge på det samme verdifundament som Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) bygger på.
Idrettens formål er i NIFs lov utttrykt slik (utdrag):- Arbeide for at alle mennesker gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov.- Være en positiv verdiskaper for individ og samfunn og dermed styrke sin posisjon som folkebevegelse og drivkraft i samfunnet.

NCFs formål er å lede norsk sykkelsport og arbeide for å utvikle egen aktivitet, organisasjon, økonomi og ansatte, slik at forbundet imøtekommer de krav og utfordringer som våre klubber, medlemmer, norsk idrett og internasjonal idrett stiller, samt å representere sykkelsporten internasjonalt.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.