Følg Norges Cykleforbund

Uttak til HC-ritt i Nals og EM Terreng Maraton

Pressemelding   •   apr 11, 2018 15:57 CEST

Norges Cykleforbund har tatt ut tre U23-ryttere til HC Terreng rundbaneritt i Italia kommende helg, samt Gunn-Rita Dahle Flesjå til EM Maraton i italienske Spilimbergo.

Det er klart for nye ritt for terrengsykkellandslaget. Førstkommende helg stiller vi i HC ritt i Italia, nærmere bestemt Nals, nær Bolzano. Rittet er et «open ritt», som betyr at våre unge lovende U23 gutter møter elitesyklister.

- Vi håper på noen store kanoner slik at de får brynt seg skikkelig. Våre utøvere startet fantastisk på årets sesong med seier til Petter i årets første verdenscup, 7.plass til Martin Siggerud, 14.plass til Erik Hægstad og Norge som beste nasjon. To av gutta fikk mageinfeksjon etter hjemreise, men har nå fått lagt ned en solid trening inn mot dette rittet. Det er litt vanskelig å sette noen klare målsetninger for rittet, da vi per nå ikke har oversikt som hvem som deltar. Vi er mest opptatt av å få en skikkelig test på hvor gutta står og håper og tror de kan hevde seg mot de aller beste elite rytterne om de er der, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

Helgen etter Nals er det EM i maraton i italienske Spilimbergo.

- Gunn Rita kjørte inn til bronse i fjorårets VM maraton, tett på seier og vi vet hva hun er i stand til. Det er allikevel med litt usikkerhet vi går inn i mesterskapet, da hun har hatt litt rusk i luftveiene den siste tiden, men håper hun er i stand til å få ut sitt beste, da kan det gå virkelig godt, sier Knudsen Storsæter.

Uttak til HC-ritt i Nals

Menn U23:

Petter Fagerhaug, Lillehammer CK

Erik Hægstad, Lillehammer CK

Martin Siggerud, Soon CK

(Gunn Rita Dahle Flesjå kjører også rittet for sitt lag Team Merida Gunn Rita)

Uttak EM maraton:

Kvinner elite:

Gunn Rita Dahle Flesjå, Sola CK/Team Merida Gunn Rita

Alle bildene som ligger på vår presseside er til fri bruk, så lenge Norges Cykleforbund krediteres ......................................................................................................................................................................

NCFs arbeid skal bygge på det samme verdifundament som Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) bygger på.
Idrettens formål er i NIFs lov utttrykt slik (utdrag):- Arbeide for at alle mennesker gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov.- Være en positiv verdiskaper for individ og samfunn og dermed styrke sin posisjon som folkebevegelse og drivkraft i samfunnet.

NCFs formål er å lede norsk sykkelsport og arbeide for å utvikle egen aktivitet, organisasjon, økonomi og ansatte, slik at forbundet imøtekommer de krav og utfordringer som våre klubber, medlemmer, norsk idrett og internasjonal idrett stiller, samt å representere sykkelsporten internasjonalt.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://norges-cykleforbund.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.