Følg Norges Cykleforbund

​Uttak til VM Landevei Innsbruck 2018

Pressemelding   •   sep 06, 2018 13:59 CEST

Uttak til VM Landevei Innsbruck 2018

Norges Cykleforbund sender en spennende tropp ned til årets VM i Landevei i Innsbruck.

VM Uttak Fellesstart

Kvinner elite
Susanne Andersen (Stavanger SK/Hitec Products – Birk Sport)
Stine Borgli (CK Victoria)
Vita Heine Bergen (CK/Hitec Products – Birk Sport) 
Ingrid Lorvik  (CK Victoria/Hitec Products – Birk Sport)
Katrine Aalerud (Vestby SK/Team Virtu Cycling Women) 

Kommentar:
Det er en ekstrem tøff løype i årets VM, men vi stiller et sterkt lag til start med flere gode klatrere og Katrine Aalerud i spissen.


Morgendagens Helter Landslaget Kvinner junior
Thale Kielland Bjerk Bærum OCK
Martine Gjøs (Horten OCK)  
Amalie Lutro (Stavanger SK)  
Silje Mathisen (Halden CK)

Kommentar:
Vi sender et spennende lag til årets VM. Laget har hatt en god utvikling og Amalie Lutro var den som klarte seg best under EM i Glasgow, som hadde en tilsvarende hard løype.

Menn Elite
Sven Erik Bystrøm (Stavanger SK/UAE Team Emirates)
Vegard Stake Laengen (Asker CK/UAE Team Emirates)
Edvald Boasson Hagen (Lillehammer CK/Dimension Data)    
Markus Hoelgaard (Sandnes SK/Joker Icopal)
Carl Fredrik Hagen (Sagene IF Sykkel/Joker Icopal)  
Odd Christian Eiking (Fana IL/Wanty Group Gobert)

Kommentar:
Dette er et erfarent lag som kan prestere bra selv om vi ikke har det samme favorittstempelet på oss som tidligere. Edvald Boasson Hagen blir en naturlig kaptein for gruppen med sin enorme erfaring og vi håper han kan lede laget til en god plassering. Selv om konkurransen for å komme med på laget er stor, er vi glade for at to kontinentalryttere har vist fremragende prestasjoner og kommet med på laget i år.

Menn U23
Idar Andersen (Gauldal SK/ UNO-X Norwegian Development Team) 
Tobias Foss (Lillehammer CK/ UNO-X Norwegian Development Team)
Andreas Leknessund (Ringerike SK/UNO-X Norwegian Development Team)  
Rasmus Fossum Tiller (Lillehammer CK/Joker Icopal)
Torjus Sleen (Tønsberg CK/ UNO-X Norwegian Development Team)  

Kommentar:
Vi har de siste årene klart oss veldig bra i fellesstartene for U23. I årets Tour de l’Avenir fikk Tobias Foss en 9. plass sammenlagt i rittet, som betyr topp 10 for andre året på rad. Vi har et sterkt lag og vi anser at det er her vi har den fremste sjansen for medalje.

Morgendagens Helter Landslaget Menn Junior
Fredrik Finnesand (Sandnes SK)
Dennis Gråsvold (Grenland SK) 
Ådne Holter (Lillehammer CK)
Søren Wærenskjold (Ringerike SK) 
Daniel Årnes (Kristiansands CK)
Ludvig Fischer Aasheim (SK Rye)

Kommentar:
De norske junior gutta har lagt bak seg nok en veldig bra sesong og vi leder UCI NationsCup før VM starter. Vi har satt sammen et lag med mange egenskaper, både rene klatrere, mye kjørestyrke og gode lagspillere. Det som også er gledelig er at det i år har vært hard kamp om å komme på laget og bredden i toppen på norske juniorer er høyere enn på lenge. Det gjør også at det er flere gode juniorer som ikke får muligheten selv om de er på høyt nok nivå.
VM Uttak Tempo

Kvinner Elite

Vi avventer eventuelt uttak til etter helgen for Kvinner Elite.

Morgendagens Helter Landslaget Kvinner Junior
Martine Gjøs (Horten OCK)  
Silje Mathisen (Halden CK)

Kommentar:

Det blir spennende å se hva Martine Gjøs kan prestere etter sin rekord på 20 km tempo, og hva den regjerende Norgesmesteren Silje Mathisen kan få til.

Menn Elite

Vi stiller ikke med noen til start på Men Elite.


Menn U23
Tobias Foss (Lillehammer CK/ UNO-X Norwegian Development Team)
Andreas Leknessund (Ringerike SK/UNO-X Norwegian Development Team)

Kommentar:

Dette er to veldig sterke kandidater. Andreas Leknessund var kun noen sekunder bak Edvald Boasson Hagen under årets NM Tempo, og Tobias Foss har en stigende formkurve.

Morgendagens Helter Landslaget Menn Junior
Fredrik Finnesand (Sandnes SK)
Søren Wærenskjold (Ringerike SK) 

Kommentar:
Søren er norsk mester på tempo og er en veldig sterk og stabil temporytter. Fredrik er fersk som syklist, men har kommet sterkt utover sesongen. Han slo Søren Wærenskjold på tempoen i siste NC-ritt i Spikkestad. Fredrik er valgt fordi vi mener denne spesifikke løypa passer han veldig bra.
Det er tøft å «vrake» Ludvig F. Aasheim fra tempo`en, da han har vunnet Nationscup tempo i år.

Info til pressen:

Under VM vil det være Cato Karbøl som er pressekontakt. Kontaktinformasjon til han legges ved. Vi ønsker at alle henvendelser fra pressen skal gå gjennom Karbøl.

Vi ønsker å legge til rette for pressekonferanser under VM, men vi har enda ikke fått info angående lagledermøter for VM slik at vi har ikke satt opp en fast dag og tidspunkt enda. Dersom det er noen fra pressen som ønsker en pressekonferanse med utøvere og lagledere er det ønskelig at dette ønsket meldes inn til Karbøl.

Link til VM arrangøren sin nettside

Alle bildene som ligger på vår presseside er til fri bruk, så lenge Norges Cykleforbund krediteres ......................................................................................................................................................................

NCFs arbeid skal bygge på det samme verdifundament som Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) bygger på.
Idrettens formål er i NIFs lov utttrykt slik (utdrag):- Arbeide for at alle mennesker gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov.- Være en positiv verdiskaper for individ og samfunn og dermed styrke sin posisjon som folkebevegelse og drivkraft i samfunnet.

NCFs formål er å lede norsk sykkelsport og arbeide for å utvikle egen aktivitet, organisasjon, økonomi og ansatte, slik at forbundet imøtekommer de krav og utfordringer som våre klubber, medlemmer, norsk idrett og internasjonal idrett stiller, samt å representere sykkelsporten internasjonalt.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.