Følg Norges Cykleforbund

VM-uttak for damer

Pressemelding   •   sep 11, 2014 13:19 CEST

Vi kan i dag offentliggjøre hvilke tre utøvere som er tatt ut til kvinnenes fellesstart lørdag 27. september.

Som mange har fått med seg har Norge i år en kvote på 5 startplasser til kvinnens fellesstart. Etter nøye vurdering har den sportslige ledelsen kommet frem til at vi sender 3 utøvere til Spania.

-Som på alle andre uttak vurderer vi aktuelle utøvere opp imot våre uttakskriterier. Med tanke på vanskelighetsgraden på årets VM løype, innfrir ingen av damene disse kriteriene. Basert på resultater tidligere i sesongen, er det ikke realistisk å tro på en topp 10 plassering i den tøffe løypen som møter rytterne i Ponferrada, sier sportssjef Hans Falk.

Satser på de unge

Når uttaket er gjort, har også andre faktorer vært med i vurderingen:

-I motsetning til hos herrene så har ikke damene noen egen U23 klasse i VM. Det gjør overgangen fra junior til senior spesielt tøff, og det blir spesielt vanskelig for våre U23 ryttere å kvalifisere seg. Vi har i uttaket tatt med unge ryttere som vi tror kan innfri våre målsetninger på sikt, sier Falk.

Fokus på damesykling 

Selv om vi ikke benytter alle våre fem plasser under årets VM, betyr ikke dette at Norges Cykleforbund ikke satser på damesykling.

-Vi ønsker å påvirke utøverne slik at de får best mulig sportslig utvikling. Vi har i år hatt økt landslagsaktivitet på damesiden, og ser på ytterligere tiltak for å heve nivået. I samarbeid med Olympiatoppen ønsker vi å kartlegge kvinnesykling og få økt fokus på grunnleggende faktorer i sykling, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

-Vi har en situasjon i norsk damesykling som herresyklingen drømmer om. Med Hitec Products har vi et av verdens beste damesykkel lag i Norge. Dessverre har vi så langt ikke klart å utnytte det potensiale til norsk damesyklings fordel. Vi har alt for stort frafall og lite utvikling på våre norske syklister, avslutter Kristiansen.

­Følgende utøvere er tatt ut:

Eline Brustad, Asker CK
Miriam Bjørnsrud, Raumer Rytter SK/Hitec Products
Emilie Moberg, Halden CK/Hitec Products


Alle bildene som ligger på vår presseside er til fri bruk, så lenge Norges Cykleforbund krediteres ......................................................................................................................................................................

NCFs arbeid skal bygge på det samme verdifundament som Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) bygger på.
Idrettens formål er i NIFs lov utttrykt slik (utdrag):- Arbeide for at alle mennesker gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov.- Være en positiv verdiskaper for individ og samfunn og dermed styrke sin posisjon som folkebevegelse og drivkraft i samfunnet.

NCFs formål er å lede norsk sykkelsport og arbeide for å utvikle egen aktivitet, organisasjon, økonomi og ansatte, slik at forbundet imøtekommer de krav og utfordringer som våre klubber, medlemmer, norsk idrett og internasjonal idrett stiller, samt å representere sykkelsporten internasjonalt.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.